9 Ağustos 2011 Salı

Sanalikada Görev Sistemi Nasıl Kullanılıyor?

Görev sistemi, Sanalika'da keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yeniliktir. Görev yaparak eğlenebilir, görev sonunda verilecek olan hediyelere kavuşabilirsiniz. Bu hediyelerin neler olduğunu, görevi alırken karşınıza gelen ekranlardan öğrenebilirsiniz. Gelecekte görev sayısı artırılacak ve yeni görev tipleri eklenecektir.
Tüm görevler Sanalika bir bot karakterlerinden alınarak başlar ve ona bırakılarak biter. Görev bitişi farklı bir karakterde olabilir. Görev metnini dikkatli okursanız görevin sizden neler yapmanızı istediği açıkça belirtilmektedir.



Size görev verebilecek Sanalika karakterlerinin üstünde bir ünlem işareti (!) göreceksiniz. Yukarıda görüldüğü gibi, ilk görevimiz Gazeteci Tahsin'den alınmaktadır. Size görev sistemini tanıtmak amacıyla tasarlanmıştır ve Sanalika'daki en kolay görevdir. Bir çok görev sadece bir defa yapılabilir.



Görev almak, görev işlemlerini yapmak ve görevi tamamlamak için, Sanalika karakterlerine tıklamanız gerekmektedir. Karşınıza gelen ekranda, o karakterle ilgili görevler listelenecektir. Listenin en sonunda ise karakterin her zamanki özelliğini kullanabileceğiniz bir bölüm yer alır.
Görev simgelerinin ne anlama geldiğini aşağıdaki listeden öğrenebilirsiniz. Aynı işaretler Sanalika karakterlerinin kafa üstü sembollerinde de kullanılmaktadır.



Ünlem İşareti (!) : Alınmamış görev.
Gri Soru İşareti (?) :
İlgili görevin buradaki aşamasını tamamlamak için yeterli malzemelere sahip değilsiniz.
Parlak Soru İşareti (?) :
İlgili görevin buradaki aşamasını tamamlamak için yeterli malzemeye sahipsiniz. Üstüne tıklayarak görevi devam ettirebilirsiniz. Bu aşama görevin son aşaması ise göreviniz tamamlanacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder